Ďalšiu debatu prezidentov USA by mohla hostiť Fox News

Spoločnosť Fox News Media ponúkla kampaňovým výborom republikánskeho nominanta Donalda Trumpa a demokratickej de facto kandidátky a viceprezidentky Kamaly Harrisovej usporiadanie debaty v podobnom formáte, aký usporiadala 27. júna stanica CNN.

og-fox-news Foto: Fox News

Debatu naplánovali ešte Trump s prezidentom Joeom Bidenom, pričom ich kampane sa zhodli na tom, že hostiť ju má televízia ABC 10. septembra.

Po odstúpení Bidena z predvolebného súboja však Trump údajne povedal, že podmienky, na ktorých sa s Bidenom dohodli, sa nevzťahujú na Harrisovú. Namiesto ABC teda navrhol republikánom naklonenú televíziu Fox News.

Fox News Media navrhla obom stranám ako dátum 17. september, kedy by v Pensylvánii debatu viedli moderátori Bret Baier a Martha MacCallumová. Stanica zároveň uviedla, že je otvorená zmene dátumu a miesta konania, ako i diskusii o ďalších náležitostiach, ako napríklad živé publikum – ktoré debata na CNN nemala.

Trump v konferenčnom hovore s novinármi údajne tiež povedal, že by bol ochotný debatovať s Harrisovou viac ako raz.

Trumpova a Harrisovej kampaň na ponuku Foxu zatiaľ nereagovali, uviedla televízia.

(forbes)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac