Donald Trump nebude debatovať s Kamalou Harrisovou, kým jej nomináciu demokrati nepotvrdia

"Bolo by nevhodné plánovať veci s Harrisovou, pretože demokrati pokojne môžu zmeniť názor," uviedol vo vyhlásení šéf Trumpovej volebnej kampane Steven Cheung.

Trump sa postaví pred súd v trestnom konaní ako prvý exprezident v dejinách USA Donald Trump. Foto: TASR/AP

Harrisová sa o post prezidenta začala oficiálne uchádzať v nedeľu, keď zo súboja o Biely dom odstúpil súčasný americký prezident Joe Biden, ktorý jej zároveň sám vyjadril podporu.

Republikánsky exprezident predtým už avizoval, že chce s Harrisovou „najmenej jedenkrát“ debatovať v televízii.

Hlasovanie o oficiálnej nominácii viceprezidentky USA Kamaly Harrisovej sa pravdepodobne začne už 1. augusta.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac