Juraj Cintula, strelec na Fica, prišiel už o druhého advokáta

Dôchodca je stále vo vyšetrovacej väzbe, proti rozhodnutiu sťažnosť nepodal. Medzičasom ho umiestnili na pozorovanie na psychiatriu v trenčianskej väzenskej nemocnici.

Juraj-Cintula-policiou-zadrzany-po-strelbe-na-predsedu-vlady-Roberta-Fica-v-Handlovej-15.-maja-2024.-Reprofoto-Televizia-Markiza.-tvnoviny.sk_ Juraj Cintula, políciou zadržaný po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica v Handlovej 15. mája 2024. Reprofoto: TV Markíza/tvnoviny.sk

Krátko po vznesení obvinenia bola ex offo 71-ročnému strelcovi Cintulovi pridelená advokátka Martina Čierna. Po pár dňoch sa ale prípadu vzdala – ako povedala, z osobných dôvodov.

Novým obhajcom sa stal Branislav Šuba. Ako však najnovšie informoval denník SME, tiež od zastupovania Cintulu odstúpil. Bližšie to však nekomentoval.

Cintula bol najskôr obvinený z úkladnej vraždy, keď 15. mája niekoľkokrát vystrelil na premiéra Roberta Fica počas rokovania vlády v Handlovej. Neskôr generálny prokurátor Maroš Žilinka informoval, že skutok prekvalifikovali na trestný čin terorizmu. V praxi to znamená, že strelcovi hrozí zo zákona doživotný trest.

(max)