Bez vodičáku a so zákazom nacúval do policajného auta a zranil policajta. Obvinili ho

Situácia, v ktorej sa policajti denne neocitnú. Muži zákona v Holíči z dôvodu osobnej a miestnej znalosti sa rozhodli zastaviť vodiča Škody Octavie, ten však na výzvy nereagoval a pred policajnou hliadkou odbočil do slepej ulice. Nakoľko pokračovať v jazde nemohol, policajná hliadka autom zastavila za ním, aby mu zabránila z miesta vycúvať.

453506543_904632541710323_5592092451140211024_n Bez vodičáku a so zákazom nacúval do policajného auta a zranil policajta. 29-ročného muža obvinili. Foto: FB/Polícia SR

Vodič sa však napriek tomu rozhodol spiatočku zaradiť a viackrát nacúval do policajného auta, ktoré poškodil. Jednému z policajtov dokonca pri tomto pokuse o útek spôsobil zranenie.

„Policajti zistili, že 29-ročný vodič šoféroval bez príslušného vodičského oprávnenia a navyše v čase, keď mal súdom uložený právoplatný trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Polícia skutok kvalifikovala ako útok na verejného činiteľa a marenie výkonu úradného rozhodnutia,“ informovala trnavská polícia.

Skalický vyšetrovateľ mladého muža z uvedených trestných činov obvinil, teraz mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Zároveň podal podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Príslušný sudca sa s návrhom stotožnil a obvinený muž skončil za mrežami.

(sita)