V Petržalke sa strieľalo. Polícia už začala trestné stíhanie

Policajný zbor dostal vo štvrtok podvečer viacero hlásení o streľbe v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Ako prvý o tom informoval portál Startitup.

Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok odovzdal policajným psovodom terénne vozidlá Ilustračný obrázok. Foto: Jakub Kotian/TASR

Do lokality podľa portálu dorazili desiatky policajtov so samopalmi a nepriestrelnými vestami, ktorí prehľadávajú okolie.

„Svedkovia priamo opísali nášmu reportérovi, že videli muža v strednom veku, ktorý bol holohlavý, mal žlté tričko a modré krátke nohavice. Už na pohľad sa im zdal byť opitý. Podľa svedkov vytiahol zbraň spoza pása a niekoľkokrát vystrelil,“ píše Startitup.

Ozbrojený zbor má mať k dispozícii aj videozáznam z incidentu, ktorý vraj nakrútili náhodní okoloidúci.

Polícia neskôr upresnila, že incident sa stal na Ševčenkovej ulici. Podľa doposiaľ zistených skutočností v súvislosti so streľbou nedošlo k zraneniu žiadnej osoby ani k poškodeniu majetku. Informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

Ako v piatok informovala bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, v prípade už začala trestné stíhanie. Vedené je vo veci trestného činu výtržníctva.

(tod/tasr)