Ruskí úradníci dostali pokyn vymazať si na Telegrame korešpondenciu, koluje sieťou

Potom, ako v nedeľu vo Francúzsku zadržali generálneho riaditeľa aplikácie Telegram Pavla Durova, sa na tejto platforme objavila informácia, že ruským úradníkom, ako aj predstaviteľom prezidentskej administratívy a ruskej vlády, nariadili vymazať si na Telegrame korešpondenciu.

Brazílsky súd zablokoval Telegram v súvislosti s vyšetrovaním neonacistov Na archívnej snímke z 28. februára 2023 ikona aplikácie sociálnej siete Telegram na smartfóne. Foto: TASR/AP

Podľa zdrojov agentúry Baza navyše takýto pokyn dostali aj „najvyšší predstavitelia ruského ministerstva obrany, ako aj niektorí významní podnikatelia“.

Niektorí z úradníkov Bazu uviedli, že pokyny na vymazanie svojej korešpondencie nedostali. „Takéto pokyny však očakávajú od svojich nadriadených v pondelok – utorok,“ dodáva platforma.

(dak)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok