Pavel má za sebou prvé živé vysielanie. Odpovedal aj na otázku o Slovensku

Český prezident Pavel odvysielal svoj prvý livestream, počas ktorého odpovedal na otázky od občanov zaslané vopred alebo cez aplikáciu.

Petr Pavel. Foto: Jaroslav Novák/TASR Český prezident Petr Pavel. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Český prezident Pavel odvysielal svoj prvý livestream na sociálnych sieťach vo funkcii hlavy štátu. Počas hodinového živého vysielania odpovedal na otázky, ktoré mu ľudia mohli zaslať vopred alebo klásť prostredníctvom aplikácie.

Jednou z prvých otázok, na ktoré odpovedal, bolo, ako môžu Česi zabrániť tomu, aby sa v ich krajine situácia nevyvinula tak, ako na Slovensku. „Musíme sledovať, čo sa okolo nás deje, mali by sme chodiť k voľbám a dávať si pozor, koho si vyberáme ako svojho zástupcu,“ odpovedal.

Na otázku, kedy očakáva koniec konfliktu na Ukrajine, odpovedal, že je to v rukách ruského prezidenta Vladimira Putina. Ukrajine sa dá podľa neho najlepšie pomôcť tak, že krajiny nepoľavia a vydržia v materiálnej aj finančnej pomoci.

Odpovedal tiež na odľahčené otázky, napríklad prečo sa rozhodol stať sa prezidentom, aký je jeho obľúbený tank alebo či má rád sviečkovú. Na to reagoval slovami, že najviac mu chutí tá od jeho manželky.

(tasr)