Fico po kladení vencov v Normandii: Musíme si vážiť každú obeť boja proti fašizmu

Predseda vlády Robert Fico si v spoločnosti ministra obrany Roberta Kaliňáka a ministra zahraničných vecí Juraja Blanára vo francúzskej Normandii pripomenul 80. výročie vylodenia spojeneckých vojsk kladením vencov.

fico 4.0 Robert Fico. Reprofoto: FB / Robert Fico

Fico sa pôvodných medzinárodných osláv nezúčastnil, pretože sa zotavoval po atentáte v Handlovej. Premiér zopakoval, že si musíme vážiť každú jednu obeť boja proti fašizmu, „či už prišla z východu alebo zo západu“.

Fico v sprievode ministrov navštívil aj miesto posledného odpočinku padlých vojakov so slovenským pôvodom. „Sme povinní si pripomínať ich mená a príbehy, ale nesmieme tiež zabudnúť na príčiny a dôsledky druhej svetovej vojny,“ uviedol na sociálnej sieti.

(min)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac