Ruská raketa zničila budovu na Ukrajine, pod troskami sú pravdepodobne ľudia

Pri ruskom raketovom útoku na budovu civilnej infraštruktúry v stredoukrajinskom meste Kryvyj Rih zahynul najmenej jeden človek. Pod troskami sa môžu nachádzať ešte piati ľudia, oznámili v utorok tamojší predstavitelia.

ojenské cvièenie Kaukaz 2020

Útok si vyžiadal aj štyroch zranených, ktorých hospitalizovali v nemocnici, oznámili miestne úrady v aplikácii Telegram. Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak dodal, že budova je po útoku úplne zničená.

Agentúra Reuters nemohla tieto správy nezávisle overiť. Rusko sa k incidentu bezprostredne nevyjadrilo. Kremeľ viackrát uviedol, že ruské sily sa pri svojich útokoch na Ukrajinu nezameriavajú na civilné objekty.

Rusko podniklo na Ukrajinu masívny útok aj v pondelok, pričom vypustilo vyše 200 rakiet, striel a dronov. Moskva zasiahla až 15 ukrajinských oblastí a zamerala sa na energetickú infraštruktúru.

(tasr)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac