Izrael zaútočil na utečenecký tábor na Západnom brehu Jordánu, hlásia obete

Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Núr Šams neďaleko mesta Túlkarm na Západnom brehu Jordánu zahynulo v pondelok päť Palestínčanov, uviedli tamojšie úrady.

Situácia po izraelskom leteckom útoku v pásme Gazy

Izraelská armáda oznámila, že jej letectvo zasiahlo v tábore operačné centrum militantov a bližšie informácie plánuje zverejniť neskôr. Bezprostredne nespresnila, kto bol terčom útoku a ani neuviedla počet obetí.

Palestínska tlačová agentúra WAFA uviedla, že po útoku izraelským dronom bolo v tábore počuť štyri hlasné výbuchy. Zdravotnícke úrady v oblasti dodali, že útok si okrem piatich obetí vyžiadal aj niekoľko zranených.

Tábor Núr Šams bol v posledných mesiacoch terčom viacerých operácií izraelskej armády. Podľa palestínskeho Červeného polmesiaca zahynulo v apríli počas dvojdňovej izraelskej operácie v tábore 14 ľudí.

(tasr)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac