Biden a Harrisová tlačili na spoločnosť Meta, aby cenzurovala obsah, vyhlásil Zuckerberg

Mark Zuckerberg, generálny riaditeľ spoločnosti Meta, uviedol, že administratíva Joea Bidena a Kamaly Harrisovej opakovane tlačila na jeho spoločnosť, aby cenzurovala obsah, ktorý spadá pod ochranu slobody prejavu. V liste pre predsedu Výboru pre spravodlivosť Snemovne reprezentantov Jima Jordana uviedol, že jeho cieľom je zostať neutrálny a nezasahovať do politických záležitostí.

Mark Zuckerberg. Foto: TASR/AP Mark Zuckerberg. Foto: TASR/AP

Zuckerberg priznal, že v roku 2021 vrcholní predstavitelia Bidenovej administratívy opakovane vyvíjali tlak na spoločnosť Meta, aby cenzurovala určitý obsah súvisiaci s koronou, vrátane humoru a satiry, pričom prejavovali frustráciu, keď s nimi spoločnosť nesúhlasila.

Zuckerberg zdôraznil, že hoci rozhodnutie o stiahnutí obsahu bolo nakoniec na spoločnosti Meta, považuje vládny tlak za nesprávny a ľutuje, že voči nemu nevystúpili dôraznejšie, informuje portál Daily Wire.

Zuckerberg tiež priznal, že Meta urobila chybu, keď počas prezidentských volieb v roku 2020 dočasne znížila viditeľnosť článku z New York Post o laptope Huntera Bidena po tom, čo oficiálni predstavitelia naznačili, že by mohol byť súčasťou ruskej dezinformačnej operácie.

V liste tiež uviedol, že spoločnosť zmenila svoje politiky a procesy, aby sa podobné situácie už neopakovali.

(mm)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac