Zával hlinou vo výkope na kanalizáciu neprežila jedna osoba

Nešťastná udalosť sa stala v pondelok popoludní v Rajeckých Tepliciach. Na miesto, kde 51-ročného muža zavalila hlina vo výkope na kanalizáciu, smerovalo desať hasičov.

Poplach na sídlisku v Trenčíne: výbuch elektrickej kolobežky spôsobila požiar v bytovke Ilustračná foto. Zdroj: Tomáš Somr

„Hasiči pomáhali pri uvoľnení osoby zo závalu a asistovali prítomnej jednotke rýchlej zdravotnej pomoci. Polícia odstavila v úseku premávku,“ priblížila hovorkyňa hasičov v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Zásah sa uskutočnil tri metre pod úrovňou zeme. Záchranu sťažoval úzky priestor. Vo výkope sa zdržiaval len nevyhnutný počet ľudí. „Po vyslobodení zo závalu lekárka u osoby skonštatovala exitus,“ uzavrela hovorkyňa.

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

(tasr)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac