Generálna prokuratúra víta poslanecký návrh upravujúci výsluhové dôchodky prokurátorov

Legislatívny návrh Daniela Karasa (Smer) upravuje podmienky predčasného a výsluhového dôchodku prokurátorov, vrátane generálneho prokurátora, ktorý by mohol na výsluhový dôchodok mať nárok po štyroch rokoch.

Maroš Žilinka. Foto: Jakub Kotian/TASR Maroš Žilinka. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Otázka výsluhových dôchodkov prokurátorov je dlhodobo a silno rezonujúca v prokurátorskej obci a jej vyriešenie by bolo naplnením dlhoročných legitímnych očakávaní prokurátorov,“ priblížila hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

Legislatívny návrh poslanca Národnej rady SR Daniela Karasa (Smer) upravuje podmienky predčasného odchodného a výsluhového dôchodku prokurátorov. Návrh sa týka aj výsluhového dôchodku generálneho prokurátora, nárok naň by mohol získať po štyroch rokoch funkčného obdobia.

(tasr)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac