Ruské jednotky postupujú v smere na Pokrovsk, Ukrajinci sa stiahli

Geolokačné zábery z 27. augusta potvrdzujú, že ruské sily postúpili viac ako dva kilometre od svojich posledných potvrdených pozícií v severozápadnej Novohrodivke, ktorá sa nachádza juhovýchodne od mesta Pokrovsk.

5eef79d-east-of-pokrovskisw_690x387 Mapa ruských územných ziskov východne od Pokrovska. Reprotofoto: ISW

Geolokačné zábery potvrdzujú, že ruské sily postúpili viac ako dva kilometre do Novohrodivky, ktorá sa nachádza juhovýchodne od Pokrovska a zrejme držia ďalšie pozície v centrálnej časti mesta. Rusi dosiahli významný taktický úspech, keďže ukrajinské jednotky sa z týchto oblastí stiahli, píše americký Inštitút pre štúdium vojny.

„Zdá sa, že ruské sily uprednostňujú postup pozdĺž železničnej trate v Novohrodivke smerom k Pokrovsku namiesto boja cez celú mestskú oblasť osady,“ dodáva Inštitút.

Ďalšie zábery naznačujú, že ruské sily mierne postúpili aj juhovýchodne od Hrodivky (východne od Pokrovska a severovýchodne od Novohrodivky) a zajali Kalinov (viac juhovýchodne od Pokrovska a juhovýchodne od Novohrodivky).

(max)


Renta pre šéfa prokuratúry ochladla. Na prvý pokus neprešla cez koalíciu. Keď sa koncom leta táto iniciatíva objavila, nezdalo sa, že by mala čeliť komplikáciám. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer) nevidel v návrhu nič nezvyčajné. Generálna…
Prejsť na článok
Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok