Po zrútení strechy kostola v Brazílii zahynuli najmenej dvaja ľudia

V pobrežnom brazílskom meste Recife sa v piatok zrútila strecha kostola. Pri incidente zahynuli najmenej dvaja ľudia, oznámili tamojšie úrady.

Pád strechy zranil približne 20 ľudí, pričom závažnosť ich poranení je rôzna. Úrady podľa správy Reuters nepredpokladajú ďalšie obete, záchranári však naďalej prehľadávajú trosky. V čase zrútenia strechy slúžil kostol na distribúciu potravín. Príčina zrútenia nie je bezprostredne známa.

„S veľkým zármutkom som sa dozvedel o dvoch mŕtvych a viacerých zranených, z ktorých niektorí sú vo vážnom stave, tragédia“, napísal na sociálnu sieť X brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva. Vyjadril zároveň solidaritu obetiam, ich rodinám, priateľom a mestu Recife.

(tasr)


Systém Pegasus predstavuje novú generáciu sledovacích nástrojov. Jeho použitie vyvoláva otázky legality, pretože nejde o klasický model odpočúvania štátom, ale o spyware súkromnej spoločnosti, ktorá sa správa ako inteligentný počítačový vírus. Spory o jeho legálnom použití sa budú zrejme odvíjať od toho, ako by bol tento software využívaný v praxi. Viac v článku.

prečítať viac

Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac