Len 15-ročný Sýrčan údajne znásilnil o tri roky mladšie dievča na kúpalisku v Nemecku

Skutok sa mal stať ešte začiatkom augusta. Tínedžer dievča najprv obťažoval vo vode v bazéne, následne ju prenasledoval do šatne, kde ju mal znásilniť.

2600124478_4c5b8b4020_k Ilustračný obrázok. Foto: Flickr/Biyi Akinpelu

Priebeh udalosti popísal webu t-online Hans Christian Wolters, hovorca prokuratúry v Braunschweigu. Hoci od činu prešli viac ako tri týždne, vyšetrovatelia sú podľa neho stále „relatívne na začiatku“.

„Stále sa vyšetruje najmä presný priebeh udalosti. Porovnávajú sa stopy, aby získali presnejšie dôkazy,“ povedal pre denník Bild s tým, že kedy budú známe výsledky nie je jasné.

Prípadom sa zaoberá polícia v Braunschweigu v Dolnom Sasku. Vzhľadom na vek obete však detaily odmietajú zverejniť.

Kúpaliská v Nemecku sa počas posledných rokoch stali centrom násilia, keď sa v areáloch čoraz častejšie odohrávajú masové bitky, sexuálne útoky aj útoky na plavčíkov. Prevádzkovatelia preto nechávajú inštalovať ostnaté drôty, kamery aj prijímajú ochrankárov.

(max)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok