Pokračuje súd s mužom, ktorý dovolil, aby jeho manželku viac ako desať rokov znásilňovali iní muži, omámil ju pritom

Polícia tvrdí, že má dôkazy o približne 200 znásilneniach vykonaných v rokoch 2011 až 2020.

sda Gisele Pelicotová prichádza na súd v starobylom meste Avignon na juhu Francúzska vo štvrtok 5. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Žena menom Gisèle Pélicotová, ktorá má 72 rokov, vypovedala na tretí deň procesu v Avignone v juhovýchodnom Francúzsku spolu s 51 mužmi, ktorých sa podarilo identifikovať vrátane jej manžela Dominiqua. Všetci sú obvinení zo znásilnenia. Súdny proces, ktorý šokoval celú krajinu, prebieha verejne.

Dokumenty pred súdom naznačujú, že manžel obete, Dominique Pélicot (71), sa pred políciou priznal, že sa mu dostalo zadosťučinenia, keď sledoval iných mužov, ako majú sex s jeho manželkou v bezvedomí.

Mnohí obžalovaní tvrdia, že ​​si mysleli, že sa zúčastňujú na „sexuálnej hre“.

Polícii sa podarilo dlhoročný incident odhaliť po tom, čo bol Dominique prichytený pritom, ako v roku 2020 fotografuje ženy v supermarkete. V dôsledku toho našla polícia v jeho počítači súbory s približne 4-tisíc fotografiami a videami, ktoré zobrazujú, ako mnohí muži znásilňujú páchateľovu manželku, pričom ona je v bezvedomí. Muž si všetky akty zaznamenával.

Vyšetrovatelia tvrdia, že o niečo viac ako polovicu znásilnení vykonal samotný manžel Gisèle. Väčšina ostatných mužov bývala len pár kilometrov od ich domu, kde bývali.

V najbližších dňoch si sú vypočuje ďalšie dôkazy z vyšetrovania o tom, ako Dominique údajne kontaktoval mužov prostredníctvom webových stránok so sexuálnymi rozhovormi a pozval ich do svojho domu na predmestí v meste Mazan, severovýchodne od Avignonu.

72-ročná obeť zistila, že je nositeľkou štyroch pohlavne prenosných chorôb.

(let)