Nové policajné útvary, ktoré nahradili NAKA, už fungujú

Protiteroristickú centrálu vedie Martin Smiško, Národná protidrogová jednotka je pod vedením Milana Jonisa.

SR vláda 38. schôdza BAX Prezident Policajného zboru Ľubomír Solák. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Roman Hájek vyhlásil, že útvary sú plne funkčné a pripravené zasiahnuť vo svojich pôsobnostiach.

Protiteroristická centrála a Národná protidrogová jednotka spolu s Úradom boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) nahradili nové útvary NAKA, ktorá zanikla 1. septembra.

Zmeny boli súčasťou širšej reorganizácie PZ. Policajný prezident Ľubomír Solák koncom augusta informoval, že ÚBOK vedie Maroš Kubala.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac