Nový moderátor O 5 minút 12 sa v nedeľu na obrazovke neukáže. Kvôli chorobe, tvrdí STVR

Niekdajší redaktor televízie Markíza Marek Gudiak len uplynulú nedeľu prvýkrát zasadol do moderátorskej stoličky politickej diskusie verejnoprávnej televízie.

w gudiak Marek Gudiak. Foto: STVR

Hosťami prvej časti po letnej prestávke relácie O 5 minút 12, ktorú premiérovo Gudiak moderoval, boli Andrej Danko (SNS) a Martin Dubéci (PS). Do druhej časti počas najbližšej nedele pozvanie prijal prezident Peter Pellegrini, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a šéf SaS Branislav Gröhling.

Diskusiu však nebude viesť Marek Gudiak, ale jeho kolega Alfonz Šurana z okruhu :24, píše Nový Čas. STVR vraj jednorazovú zmenu moderátora zdôvodňuje tým, že exmarkizák sa nakazil covidom.

„Zdravie našich zamestnancov a hostí relácií je pre nás na prvom mieste. Marekovi Gudiakovi prajem skoré uzdravenie a verím, že sa čoskoro vráti pred kamery,“ vysvetlila citovanému portálu riaditeľka sekcie spravodajstva STVR Mária Hlucháňová.

Gudiak na pozícii vystriedal moderátora Mareka Makaru, ktorý na vlastnú žiadosť bude pôsobiť viac v rámci spravodajstva na :24, ako aj Martu Jančkárovú, ktorá bola Makarovou spolumoderátorkou relácie a pôsobila aj v Sobotných dialógoch. Tá dostala zo strany verejnej televízie ponuku pracovať na iných projektoch.

(max)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac