Rusko v Kurskej oblasti podľa očakávania začalo protiofenzívu, hovorí Zelenskyj

„Rusi začali protiofenzívne akcie, ktoré prebiehajú v súlade s naším ukrajinským plánom,“ povedal ukrajinský prezident na tlačovej konferencii v Kyjeve. Ukrajinské vedenie podľa neho tento krok predpokladalo, citovala ho agentúra Reuters.

Zelenskyj na summite NATO Volodymyr Zelenskyj na samite NATO. Foto: TASR.

Rusko zároveň vo štvrtok uviedlo, že jeho armáda za dva dni opätovne získala kontrolu nad desiatimi dedinami v pohraničnej Kurskej oblasti, ktoré predtým obsadila ukrajinská armáda. Na komunikačnej platforme Telegram to potvrdilo ruské ministerstvo obrany.

Promoskovskí vojenskí blogeri a vysokopostavený ruský veliteľ Apti Alaudinov už v stredu informovali, že ruským jednotkám sa podarilo dostať pod kontrolu časť územia dobytého Ukrajinou a prešli do ofenzívy.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac