Program národnej púte v Šaštíne bude pre nepriaznivé počasie obmedzený

Slávnostná svätá omša sa v nedeľu 15. septembra uskutoční vo vnútri baziliky. Dôvodom sú výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pred nepriaznivým počasím.

Snímka obrazovky 2024-09-12 o 16.13.31 Veriaci počas národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii, patrónke Slovenska v meste Šaštín-Stráže. Foto: Dano Veselský/TASR

Bratislavská arcidiecéza veriacich vyzvala, aby uprednostnili slávenie nedeľnej svätej omše vo svojich farnostiach. Svätá omša bude vysielaná aj v priamom prenose vo vysielaní STVR, TV LUX a Rádio Lumen.

Plánovaný duchovný program vo vnútri baziliky zostáva zachovaný. „Zrušený je však program v átriu kláštora pavlínov – Pútnické átrium a tiež služba spovedania v priestore oratória,“ priblížila Bratislavská arcidiecéza.

 V dôsledku predpokladaného nadmerného podmáčania pôdy nebude možné využiť dočasné parkoviská, vyznačené na mape areálu. „Upozornenie platí aj na pohyb pod stromami v okolí Baziliky Sedembolestnej Panny Márie. Z dôvodu predpovede silného vetra, ktorý môže spôsobiť spadnutie konárov, sa treba tomuto priestoru vyhnúť,“ podotkla arcidiecéza.

(tasr)