Ruský ombudsman by na front poslal aj zdravotne postihnutých

Šéf Prezidentskej rady pre ľudské práva Valerij Fadejev je názoru, že bez diel nebude ani maslo - na akademickej pôde vyjadril presvedčenie, že slúžiť v armáde majú aj zdravotne znevýhodnení.

photo_2024-09-11_18-21-57 Vľavo Valerij Fadejev. Foto: Telegram

Fadejev bol v stredu na pracovnej návšteve v Belgorodskej oblasti. Pri tejto príležitosti predniesol na právnickom fóre na miestne štátnej univerzite príspevok s názvom „O obraze budúcnosti“, v ktorom vyjadril presvedčenie, že muži by sa mali do vojny zapojiť bez ohľadu na ich zdravotné znevýhodnenie.

„Nechápte ma zle: nevolám po mobilizácii a posielaní všetkých na front. Ale každý mladý muž bez ohľadu na svoj zdravotný stav (aj keď slúži v kuchyni alebo ako úradník) by mal prejsť armádou,“ uviedol Fadejev, ako informoval na Telegrame kanál o práci Prezidentskej rady pre ľudské práva.

„Skeptici povedia: Ako to, že namiesto masla chcete zase zbrane! Ak nebudú delá, nebude ani maslo. Na obranu vynakladajte toľko, koľko je potrebné,“ dodal.

(dak)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac