Krajinský snem v Dolnom Sasku pomaľovali islamistickými sloganmi

Budovu krajinského snemu v nemeckom Hannoveri v spolkovom štáte Dolné Sasko v noci na sobotu poškodili vandali, ktorí na ňu namaľovali islamistické slogany a symboly islamistických teroristických organizácií.

Podľa vyhlásenia polície neznáme osoby namaľovali nápisy červenou farbou v noci medzi treťou a štvrtou hodinou. Úrady zaistili dôkazy a začali vyšetrovanie, pričom vlastné interné vyšetrovanie vykoná aj krajinský snem.

„Tento čin čo najdôraznejšie odsudzujem,“ uviedla predsedníčka dolnosaského krajinského snemu Hanna Naberová zo Sociálnodemokratickej strany (SPD). „Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili, že páchatelia budú postavení pred súd,“ uviedla Naberová, ktorá dodala, že „dolnosaský krajinský snem sa zasadzuje za demokratickú diskusiu.“

K incidentu došlo tesne pred začiatkom dňa otvorených dverí v budove krajinského snemu. Jeho vedenie uviedlo, že napriek tejto nepríjemnosti sa podujatie uskutoční. „Tento incident nás neodradí,“ zdôraznila Naberová.

(tasr, dpa)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac