Taraba kritizoval postoj Progresívneho Slovenska k povodiam

Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nom. SNS) ostro kritizoval postoj Progresívneho Slovenska k povodniam a spomenul si aj na reakciu bývalej vlády na zemetrasenie, ktoré zasiahlo východ Slovenska v októbri 2023.

Tomáš Taraba. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Vicepremiér prostredníctvom sociálnej siete uviedol, že „premiér Ľudovít Ódor ľuďom arogantne oznámil, že mali mať poistky. Nepomohli a ani raz tam nikto nevycestoval. Osudy ľudí sú im od ich zásady ukradnuté,“ vyhlásil Taraba.

Taraba tiež zdôraznil, že jeho vláda dokázala za dva týždne nastaviť pomoc na obnovu domov v zasiahnutých regiónoch v hodnote 22 miliónov eur. Kritiku adresoval aj na súčasný prístup opozície k povodniam. „Dnes Progresívne Slovensko hovorí, že netreba pri povodniach nič robiť, veď nejako to zbehne,“ poznamenal minister.

Taraba okrem toho poďakoval hasičom, vodohospodárom a bezpečnostným zložkám za ich koordináciu a preventívne opatrenia na ochranu zdravia, životov a majetku ľudí. „Toto je rozdiel medzi zodpovednosťou a nebezpečným diletantizmom po vzore Pohody,“ uzavrel Taraba.

(sita)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac