Nórska polícia zadržala syna korunnej princeznej Mette-Marit

Zadržaniu 27-ročného syna korunnej princeznej Mette-Marit podľa miestnych médií predchádzalo porušenie súdneho zákazu priblíženia sa.

Marius Borg Höiby sa narodil v roku 1997 z predchádzajúceho vzťahu Mette-Marit. S korunným princom Haakonom, následníkom nórskeho trónu, sa zosobášila až v roku 2001.

Viaceré nórske médiá informovali, že Höibyho zadržali pre porušenie súdneho zákazu. Polícia v sobotu zadržanie potvrdila bez uvedenia ďalších podrobností.

Höiby bol zadržaný aj 4. augusta po nočnej hádke v jednom z bytov v hlavnom meste Oslo, kde údajne fyzicky napadol ženu, s ktorou mal vzťah. Polícia našla nôž zabodnutý v jednej zo stien spálne. Vo väzbe vtedy strávil približne 30 hodín a obvinili ho ublíženia na zdraví a trestného činu poškodenia cudzej veci.

Marius Borg Höiby vyrastal spolu s nevlastnými súrodencami, 20-ročnou princeznou Ingrid Alexandrou a 18-ročným princom Sverrom Magnusom. Na rozdiel od nich však nemá žiadnu oficiálnu verejnú úlohu.

(tasr, afp)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac