Video: Izraelskí vojaci zhadzovali telá obetí zo striech. Armáda to vyšetruje

Incident odohrávajúci sa na okupovanom Západnom brehu Jordánu bol zachytený na videu. Pravdepodobne išlo o telá palestínskych militantov.

Ozbrojené sily Izraela v piatok označili incident za „vážny“ a tiež uviedli, že sa „nezhoduje s hodnotami izraelskej armády“. Udalosť, ktorá bola zachytená na videách šíriacich sa na sociálnych sieťach, sa aktuálne preveruje, ozrejmila armáda.        

Na záberoch je vidno, ako traja vojaci zhadzovali či skopávali zo strechy osoby zabité počas štvrtkového vojenského zásahu neďaleko mesta Džanín na Západnom brehu Jordánu. Podľa palestínskych správ zabili izraelské jednotky počas operácie sedem ľudí, zatiaľ čo Izrael hovorí o štyroch obetiach.        

Izraelská armáda tvrdí, že došlo k prestrelke s ozbrojenými Palestínčanmi, ktorí sa nachádzali na streche domu. Spravodajský portál The Times of Izrael informoval, že sa v budove podľa všetkého ukrývala osoba hľadaná Izraelom.        

Bezpečnostná situácia na Západnom brehu Jordánu sa výrazne zhoršila po začiatku vojny v Pásme Gazy, keď palestínske militantné hnutie Hamas zaútočilo 7. októbra na sever Izraela.

(tasr)