V Kráľovskom Chlmci vypadol chlapec z okna školy. Jeho stav je vážny

Tragédia sa odohrala vo štvrtok na Základnej škole s vyučovacím jazykom maďarským. TASR to potvrdili záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

20210520_161315~2 Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským v Kráľovskom Chlmci. Foto: Google

„Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a záchranársky vrtuľník. Maloletá osoba bola letecky transportovaná do nemocnice v Košiciach s polytraumou a poruchou vedomia,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová potvrdila, že polícia na mieste vykonáva prvotné vyšetrovacie úkony. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, s prihliadnutím na vek poškodenej osoby, bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť,“ skonštatovala.

Podľa leteckých záchranárov išlo o 11-ročného chlapca, vrtuľník pristál na ihrisku. Dieťa následne v umelom spánku previezli do košickej nemocnice.

„Pacient bol u nás hospitalizovaný na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny s vážnymi poraneniami,“ uviedla vedúca komunikačného odboru Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach Ladislava Šustová.

Nešťastnú udalosť potvrdil primátor Pataky, ktorý zakrátko po nej prišiel na miesto a stretol sa aj s rodičmi zraneného chlapca. K pádu žiaka z okna školy malo dôjsť okolo 9.30 h cez školskú prestávku. „Pravdepodobne došlo k nejakej nehode,“ povedal primátor. Ocenil rýchlu reakciu vedenia školy, záchranárov i psychológov, ktorých poskytlo gymnázium v meste, ozvala sa aj Služba včasnej intervencie z Trebišova.

V piatok (20. 9.) majú žiaci školy voľno, budúci týždeň majú podľa primátora prísť do školy maďarsky hovoriaci psychológovia, aby sa porozprávali s učiteľmi a deťmi.

(tasr)


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok