Sudcu z amerického štátu Kentucky zastrelil šerif priamo v súdnej sieni

Predbežné vyšetrovanie podľa tamojšej polície naznačuje, že šerif okresu Letcher Shawn M. Stines po hádke v budove súdu viackrát vystrelil na okresného sudcu Kevina Mullinsa, píše agentúra AP.

Mullins, ktorý zastával funkciu sudcu 15 rokov, zomrel na mieste v meste Whitesburg, kde sa udalosť stala. Stines sa polícii po streľbe vzdal.

Streľba vyvolala v malom mestečku a sídle okresnej samosprávy šok. Vedúci okresný prokurátor Matt Butler seba a svoju kanceláriu odvolal z vyšetrovania streľby, pričom ako dôvod uviedol spoločenské a rodinné väzby so zosnulým sudcom.

„Všetci sa tu poznáme. Každý z okresu Letcher by vám povedal, že sudca Mullins a ja sme si zobrali sestry. Máme deti, ktoré sú bratranci z prvého kolena, ale správajú sa k sebe ako súrodenci,“ povedal Butler vo vyhlásení svojej kancelárie.

Výkonný sudca okresu Letcher podpísal v piatok príkaz na uzavretie budovy okresného súdu, v ktorej došlo k streľbe. Ako uviedla tamojšia štátna polícia, 54-ročný Mullins bol pri streľbe viackrát zasiahnutý. 43-ročného Stinesa obvinili z vraždy prvého stupňa, podľa polície vyšetrovanie pokračuje.

(mas)