Česko: Vlakové spoje na Slovensko čoskoro obnovia

Cez víkend pôjdu prvé tri páry vlakov do Žiliny, v pondelok ďalšie dva páry do Košíc. Dopravca RegioJet začne jazdiť medzi Prahou a Ostravou v piatok popoludní, jeho brnenské rýchliky budú od soboty premávať aj do Ostravy.

vlak spoloènosti Èeské dráhy Vlak spoločnosti České dráhy na hlavnej stanici v Prahe. Foto: TASR/Barbora Vizváryová

Informuje o tom portál České noviny s odvolaním sa na spoločnosť České dráhy (ČD). Dopravca očakáva, že v najbližších dňoch zavedie ďalšie diaľkové a regionálne spoje v závislosti od toho, ako sa podarí obnoviť železničnú infraštruktúru a depo Bohumín, ktoré v uplynulých dňoch zaplavila voda a kde vlaky uviazli.

Vlaky zatiaľ nebudú vchádzať do ostravských staníc Svinov a Hlavné nádraží, ktoré sa počas povodní ocitli pod vodou, budú preto vedené cez ostravské Vítkovice a Kunčice.

Prvým vlakom ČD, ktorý odíde z pražskej Hlavnej stanice do Ostravy a ďalej na Slovensko, bude v sobotu o 8.19 hod vlak Ostravan. Ďalšie pôjdu z Prahy o 12.19 a 16.19 hod, v pondelok sa k nim pridajú i ďalšie spoje z Prahy o 6.00 a 18.19 hod.

„Z dôvodu obmedzení v ostravskom železničnom uzle budú vlaky odklonené cez Ostravu-Vítkovice a pokračovať budú cez Havířov do Českého Těšína. Vlaky nebudú obsluhovať stanice Ostrava-Svinov, Ostrava hlavná stanica, Bohumín a Karviná hlavná stanica. Namiesto toho budú zastavovať v staniciach Ostrava-Vítkovice,“ uviedli zástupcovia ČD.

(mas)