Devínska cesta v Bratislave je opäť otvorená pre MHD i autá

V istom úseku je však doprava riadená semaformi. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Dopravné obmedzenia na Devínskej ceste v Bratislave Dopravné obmedzenia na Devínskej ceste v Bratislave. Foto: TASR/Jaroslav Novák

„Komunikáciu sme sprístupnili po dobudovaní 70 metrov dlhej a viac ako štyri metre vysokej pevnej steny, ktorá má za účel ochrániť vozidlá pred prípadnými zosuvmi svahu alebo padajúcimi kameňmi,“ približuje bratislavský magistrát.

V tomto úseku Devínskej cesty je zároveň doprava riadená v striedavom režime semaformi. Hlavné mesto preto vodičov prosí o rešpektovanie dopravného značenia a zvýšenú opatrnosť pri prejazde.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) na sociálnej sieti informuje o obnovení autobusovej linky 29, ktorá premáva v plnom rozsahu. „Spojenie centrum – Devín – Devínska Nová Ves sme obnovili,“ podotýka mestský dopravca.

Autobusy tak jazdia po pôvodnej trase cez Devínsku cestu, ktorá bola od víkendu neprejazdná. Kyvadlová linka X29 už nepremáva.

(tasr)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok