Krajinské voľby v nemeckom Brandenbursku majú vysokú účasť

Do 14:00 už odovzdalo svoj hlas 46,1 percenta oprávnených voličov, čo predstavuje výrazný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi voľbami v roku 2019, keď v rovnakom čase hlasovalo len 31,3 percenta voličov.

6 Volič hlasuje vo volebnej miestnosti vo Forste počas krajinských volieb v nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko v nedeľu 22. septembra 2024. Foto: TASR/DPA

Volebné miestnosti zostanú otvorené do 18:00, pričom konečné čísla ešte nezahŕňajú voličov, ktorí uplatnili svoje právo poštou. Očakáva sa, že viac ako 20 percent voličov využije možnosť hlasovania poštou.

Najvyššiu volebnú účasť zatiaľ zaznamenali v meste Postupim, kde volilo 51,3 percenta voličov. Naopak, najnižšia účasť bola v meste Brandenburg an der Havel a okrese Uckermark, kde dosiahla 40,2 percenta. Voľby prebiehajú hladko, bez väčších problémov či technických porúch, informuje portál Focus.

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok