Na vstup do Spojeného kráľovstva bude potrebné elektronické cestovné povolenie

Občania Európskej únie budú od 2. apríla 2025 potrebovať na vstup do Spojeného kráľovstva elektronické cestovné povolenie ETA (Electronic Travel Authorisation). Žiadosť bude možné vyplniť od 5. marca 2025.

vo¾ba prezidenta SR v obci Drietoma Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na webe.

„Povolenie bude mať platnosť dva roky a je možné ho využiť na viacnásobné cesty do Spojeného kráľovstva. Poplatok zaň bude desať libier (približne 12 eur, poznámka TASR),“ priblížil rezort. Upozornil, že povolenie bude prepojené s cestovným pasom. „Pri zmene dokladu bude nutné si povolenie znova vybaviť.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok