Objavila sa kritika nových pasov. Čičmany sa však tešia, že na nich použili ich vzor

Starostka obce Čičmany Iveta Michalíková na sociálnej sieti vyjadrila potešenie z toho, že rezort vnútra na nových cestovných pasoch použil čičmiansky vzor. Verí, že ministerstvo za to obci čo-to prispeje.

20september2024_Pas_Ministerstvo_Vnutra_2073843 Na snímke nový cestovný pas. Foto: Martin Baumann/TASR

Podporiť obec je možné prostredníctvom transparentného účtu, kde podľa starostky prispievajú tí, ktorí používajú ich vzor a aj tí, ktorým sú Čičmany srdcu blízke.

Objavila sa však aj kritika. Facebookový profil Slovenský folklór bez fejku poukázal na to, že nový dizajn slovenských dokladov je vektorom z fotobanky. Tie kompozície sú podľa neho zlé. „Tu však chcem poukázať na iné faux-pas,“ zaznieva v príspevku.

„Príde mi hanba svetová, že na takúto grafiku, ktorá má ozaj predstavovať kus našej identity, sa nenašlo nič lepšie ako grafika z fotobanky, ktorú tlačia kolotočári na tričká a je všetko, len nie jedinečná,“ kritizuje sa v statuse s dôvetkom, že by vizuál pasov mal tvoriť nejaký renomovaný dizajnér, umelec.

„A zatiaľ tu máme ‚slovenské a žiadne iné‘ kompozične zlé, spotvorené Čičmany bez umeleckej hodnoty od poľskej grafičky, stiahnuté z (pravdepodobne americkej) fotobanky,“ konštatuje sa v príspevku.

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok