Pri ukrajinskej paľbe v Belgorodskej oblasti zahynuli tri osoby

Belgorodská oblasť susedí s ukrajinskou Charkovskou oblasťou, kde Moskva v máji začala veľkú ofenzívu v snahe vytvoriť „nárazníkovú zónu". Pomocou nej chcela zabezpečiť ochranu svojho územia pred ostreľovaním z Ukrajiny.

V Belgorode pre ostre¾ovanie zavreli školy; zmarili pokusy o narušenie hraníc Na snímke sú rozbité a zhorené autá po ostreľovaní z ukrajinskej strany v ruskom Belgorode v sobotu 16. marca 2024. Foto: TASR/AP

Pri ukrajinskom ostreľovaní dediny v juhoruskej Belgorodskej oblasti zahynuli traja civilisti vrátane dieťaťa, povedal v pondelok gubernátor oblasti Viačeslav Gladkov.

„Dedina sa dostala pod paľbu ukrajinských ozbrojených síl. Dvaja dospelí a jeden tínedžer zahynuli počas nepriateľského útoku,“ informoval Gladkov na sociálnej sieti Telegram. Pri útoku na obec Archangeľskoje utrpeli zranenia aj dve osoby. Obec leží asi päť kilometrov od hranice s Ukrajinou.

V pohraničných osadách v Rusku aj na Ukrajine takmer denne prichádza k ostreľovaniu a raketovým či dronovým útokom, odkedy Moskva vo februári 2022 spustila vojnu na Ukrajine.

(tasr)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok