Telegram posunie osobné údaje niektorých používateľov úradom

Známa ruská aplikácia na odosielanie správ poskytne príslušným orgánom IP adresy a telefónne čísla osôb zapojených do nezákonných aktivít.

Francúzska prokuratúra sa rozhodla predĺžiť zadržanie šéfa Telegramu Pavla Durova o ďalších 48 hodín, zatiaľ čo Kremeľ uviedol, že Rusko bude považovať prípad majiteľa Telegramu za politický, ak Francúzsko neposkytne presvedčivé dôkazy. Foto: Profimedia.sk Francúzska prokuratúra sa rozhodla predĺžiť zadržanie šéfa Telegramu Pavla Durova o ďalších 48 hodín, zatiaľ čo Kremeľ uviedol, že Rusko bude považovať prípad majiteľa Telegramu za politický, ak Francúzsko neposkytne presvedčivé dôkazy. Foto: Profimedia.sk

Prostredníctvom Telegramu o tom informoval zakladateľ a generálny riaditeľ tejto platformy Pavel Durov. Tvrdí, že vyhľadávacia funkcia Telegramu je zneužívaná ľuďmi, ktorí predávajú nelegálny tovar a porušujú zmluvné podmienky platformy.

S cieľom odradiť zločincov od zneužívania vyhľadávania na Telegrame tím tejto aplikácie na odosielanie správ aktualizoval svoje podmienky používania a zásady ochrany osobných údajov, aby sa zabezpečila konzistentnosť na celom svete.

„Dali sme jasne najavo, že IP adresy a telefónne čísla tých, ktorí porušujú naše pravidlá, môžu byť odovzdané príslušným orgánom,“ povedal Durov s tým, že tieto opatrenia by mali odradiť zločincov od páchania trestnej činnosti.

„Vyhľadávanie na Telegrame je navrhnuté tak, aby vám pomohlo nájsť priateľov a správy, nie na propagáciu nelegálneho tovaru,“ skonštatoval Durov.

(sita)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok