Takáč: Slovensko chce pre agrosektor milióny z minulého programovacieho obdobia

Podľa slov Richarda Takáča ministri agrorezortov riešili v Bruseli viacero tém. Hovorili o priebehu strategického plánu spoločnej poľnohospodárskej politiky v súčasnom programovacom období.

TK ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richarda Takáèa, generálneho riadite¾a Slovenského pozemkového fondu Richarda Šmídu a námestníka generálneho riadite¾a Slovenského pozemkového fondu Rastislava Juhára k zrýchleniu procesov Richard Takáč (Smer). Foto: Jakub Kotian/TASR

Minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč povedal, že úvod rokovaní sa začal prejavmi solidarity zo strany ostatných členských krajín tým štátom, ktoré v posledných dňoch čelili ničivým záplavám.

Upozornil, že v rámci rokovaní za prínosné považuje bilaterálne stretnutie s generálnym riaditeľom Európskej komisie pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Wolfgangom Burtscherom, s ktorým riešili dočerpanie finančných prostriedkov.

„Viacerí kolegovia hovoria, že musíme sa vyrovnať v podporách na priamych platbách, staršie členské štáty a novšie. Sme tam dvadsať rokov, ale stále sme na úrovni 82 percent priemeru EÚ,“ opísal situáciu Takáč.        
     
(tasr)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok