Šéf ukrajinskej diplomacie pricestuje na budúci týždeň do Budapešti

Z dvojstranných stretnutí, ktoré Péter Szijjártó v New Yorku absolvuje, vyzdvihol stretnutia so šéfom čínskej diplomacie Wang Im a s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

456184176_1034342888159004_977149062434020394_n Foto: Szijjártó Péter/FB

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó, ktorý pricestoval na 79. zasadnutie Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (OSN), dodal, že v budúcom týždni Budapešť navštívi aj ukrajinský rezortný partner Andrij Sybiha. Budú rokovať aj o otázke ukrajinského menšinového zákona.

Szijjártó poznamenal, že žijeme v meniacom sa svete, kde na existujúce problémy a konflikty už neexistujú jednotné riešenia. OSN označil za jednu z tých medzinárodných organizácií, kde sa svetoví lídri, aj keď iba raz ročne, môžu stretávať a konzultovať medzi sebou menej formálnym spôsobom.

Na zasadnutí OSN sa mal pôvodne zúčastniť maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý však zostal doma, aby riadil protipovodňovú ochranu.

(tasr)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok