Senátori oslovili sociálne siete, aby vytvorili tlak a zablokovali tak „dezinformácie" o voľbách

Amy Klobucharová a Mark Warner napísali list adresovaný spoločnostiam Meta, X, Discord, Twitch a Google, ktorý obsahuje správy o údajných volebných dezinformáciách a zdôrazňuje, že ich obavy v tejto súvislosti „pretrvávajú“.

sociálne siete Sociálne siete. Ilustračné foto: Pexels.com

V liste sú tieto spoločnosti fakticky obviňované z toho, že umožňujú šírenie takéhoto obsahu na svojich platformách. Zdôrazňuje potrebu potlačiť ho prostredníctvom „prioritných rozhodných opatrení“.

Senátori spoločnosti varujú, že to, čo opísali ako pokračujúce šírenie „dezinformácií“, znamená, že sa dostávajú k miliónom ľudí, a že situácia sa bude len zhoršovať, keďže „umelá inteligencia sa stáva sofistikovanejšou“.

Klobucharová a Warner sa snažia, aby ich stanovisko vyzeralo politicky neutrálne, a spomínajú, že obsah generovaný „umelou inteligenciou“ je „zameraný“ na oboch prezidentských kandidátov, a zároveň to označujú za „podkopávanie dôvery v demokraciu“.

(mja)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok