V Rusku bude možné v maloobchodoch a reštauráciách platiť tvárou

„V blízkej budúcnosti sa služba rozšíri na maloobchodné predajne a stravovacie zariadenia. Na službu sa môžete pripojiť už teraz,“ uviedlo Centrum biometrických technológií.

Centrum je prevádzkovateľom Jednotného biometrického systému, ktorý je prepojený s ruským medzibankovým systémom NSPK (Národný systém platobných kariet).

Tlačová služba Centra uviedla, že v súčasnosti príslušnú službu využívajú cestujúci metra v Kazani.

Pripojiť sa dá už teraz. „Na to je potrebné urobiť si selfie v aplikácii ,Gosuservices Biometrics‘ a prepojiť biometriu s účtom v aplikácii SBPay,“ dodalo centrum. Zdôraznilo tiež, že každá spoločnosť, ktorá by poskytovala túto službu, musí byť pripojená na centrálny systém.

(sab)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok