Výbor nerokoval k odvolávaniu Dolinkovej, nebol uznášaniaschopný

Návrh na odvolanie ministerky zdravotníctva podala opozícia 11. septembra. Skritizovali ju za stav v trenčianskej nemocnici či manažérske zlyhania pri projektoch financovaných z plánu obnovy.

Snímka obrazovky 2024-08-07 o 16.20.39 Zuzana Dolinková. Foto: Dano Veselský/TASR

Opoziční poslanci skritizovali, že sa o návrhu v utorok nerokovalo. Tomáš Szalay (SaS) to označil za predlžovanie utrpenia. „Rozumiem, že ministerka a koaliční poslanci neprišli, lebo sa snažia oddialiť čas, kedy bude musieť odísť,“ podotkol.

Peter Stachura (KDH) si myslí, že si na výbore mohli v „komornejšej atmosfére“ vydiskutovať dôvody, prečo chcú Dolinkovú odvolať. Oskar Dvořák (PS) avizoval, že kritiku je pripravený predstaviť v pléne. „Keď nechcú diskutovať na výbore, keď nás nechcú pustiť do nemocnice, tak ja im to celé prednesiem v pléne NR SR,“ doplnil.

Marek Krajčí (Slovensko, Za ľudí, KÚ) dúfa, že aj vládna koalícia sa zamyslí nad tým, či stojí na čele rezortu zdravotníctva správna osoba.

Opozícia vyčítala ministerke i negatívne hospodárenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Dolinková kritiku a dôvody jej odvolávania odmietla. Je pripravená obhajovať sa v pléne NR SR. To má o návrhu na jej odvolanie rokovať na záver aktuálnej 19. schôdze.

(tasr)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok