Maďarsko je proti represívnym clám EÚ na čínske elektromobily, povedal Szijjártó

Budapešť podľa šéfa diplomacie tiež podporuje čínsko-brazílsky plán ukončenia bojov na Ukrajine, povedal v pondelok večer miestneho času na okraj 79. Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

353786970_793087888951173_7367138965056503288_n Péter Szijjártó. Foto: Facebook/ P. Szijjártó

Portál komerčnej televízie ATV citoval Pétera Szijjártóa, ktorý vystúpil na tlačovom brífingu po rozhovore so svojím čínskym náprotivkom Wang Im. Spoločne diskutovali o implementácii májových vzájomných dohôd, o rozvoji európsko-čínskych vzťahov a o globálnych politických krokoch, ktoré treba podniknúť v záujme dosiahnutia mieru.

„Maďarsko je dobrým príkladom toho, ako môže civilizovaná spolupráca medzi Východom a Západom priniesť vážne ekonomické výhody. Myslím si, že ak chceme zlepšiť dramaticky sa zhoršujúcu konkurencieschopnosť Európskej únie, nie je možné to robiť tak, že Čínu vnímame ako rivala a ideme do konfrontácie s ňou namiesto toho, aby sme s Pekingom budovali spoluprácu,“ podčiarkol Szijjártó.

(tasr)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok