SaS a mimoparlamentné pravicové strany vyzvali premiéra vysvetliť cestu do Číny

Podľa nich by mal Fico jasne vysvetliť, čo ide do krajiny dohodnúť.

Predseda vlády SR Robert Fico v Handlovej Predseda vlády SR Robert Fico (Smer). Foto: TASR/Ján Krošlák

Opozičná SaS na to vyzvala spolu s mimoparlamentnými stranami Fórum, ODS a Modrí-ES združenými v iniciatíve Pravicový blok.

„Robert Fico sa chystá do Číny, kde ide rokovať o rôznych investičných projektoch na Slovensku, ktoré môžu naozaj byť potencionálne nebezpečné pre slovenskú ekonomiku a slovenskú bezpečnosť a zahraničnú politiku,“ uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa (SaS) na utorkovej tlačovej konferencii.

SaS a predstavitelia Pravicového bloku žiadajú, aby parlament prijal uznesenie, v ktorom požiada vládu, aby Fico v Číne nepodpísal „zvláštnu zmluvu o investíciách, ako má Maďarsko“.

Premiér má do Číny vycestovať na prelome októbra a novembra. V lete ozrejmil, že s čínskymi predstaviteľmi by sa mali rokovania venovať investícii baterkárne v Šuranoch, ale napríklad aj prečerpávacej elektrárni na rieke Ipeľ.

(tasr)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok