Britský premiér pri výzve na návrat izraelských rukojemníkov omylom hovoril o „návrate klobás“

Po chybe sa rýchlo opravil a namiesto „sausages“ (klobásy) povedal „hostages“ (rukojemníci).

Prvé zasadnutie vládneho kabinetu v Británii Britský premiér Keir Starmer. Foto: TASR/AP

Starmer doslova uviedol: „Volám opäť po prímerí v Gaze, po návrate klobás… rukojemníkov a po znovuzaviazaní sa k dvojštátnemu riešeniu, uznanej Palestíne a bezpečnému Izraelu“. Referuje o tom, denník Telegraph.

Starmer vo svojom prejave vyzval aj na mier a deeskaláciu napätia medzi Libanonom a Izraelom. „Opäť vyzývam na zdržanlivosť a deeskaláciu medzi Libanonom a Izraelom. Opäť volám po tom, aby všetky strany ustúpili od prahu vojny,“ vyhlásil.

Britský premiér sa počas prejavu venoval aj kritike na adresu svojej vlády. Povedal, že „všetky tie výkriky, zlá vôľa a rady od ľudí, ktorí stále túžia po politike mojich predchodcov, sú pre mňa len leskom na manžete.“ Starmer tiež zdôraznil, že politika musí byť na strane pravdy a spravodlivosti a slúžiť na zabezpečenie lepšieho života pre ľudí prostredníctvom zodpovednej služby.

(mm)


Pochybenie zdravotníckeho personálu či spoplatnenie druhej sprevádzajúcej osoby pri pôrode. Ako sa k tomu stavajú pôrodnice v Bratislave? Pri výbere zariadenia sú relevantné aj skúsenosti tehotných žien.
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok