Hizballáh potvrdil úmrtie svojho veliteľa pri izraleskom útoku

Veliteľ Ibráhím Muhammad Kabísí zomrel v Bejrúte. Útok zasiahol v utorok šesťposchodovú budovu na juhu Bejrútu, podľa libanonských úradov si vyžiadal šesť obetí a 15 zranených.

Išlo o tretí úder izraelskej armády na Bejrút za necelý týždeň.

Izraelská armáda oznámila zabitie Kabísího v utorok podvečer. Uviedla, že išlo o veliteľa raketovej divízie Hizballáhu zodpovedného za odpaľovanie rakiet na izraelských civilistov. Kabísí mal podľa Izraela blízke vzťahy s vojenskými lídrami Hizballáhu.

Izrael v pondelok spustil vlnu leteckých útokov na ciele Iránom podporovaného hnutia Hizballáh v Libanone, ktoré si podľa libanonských úradov vyžiadali 558 obetí vrátane 50 detí. Najnovšia eskalácia bojov medzi Izraelom a Hizballáhom zvýšila obavy z rozšírenia konfliktu do širšieho regiónu a destabilizácie Blízkeho východu.

(tasr, afp, ap)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok