Členka Vallo Teamu vyhrala konkurz na vedenie Metra Bratislava, komisia ju neodporučila

Petržalská poslankyňa z Teamu Vallo Zuzana Kolman Šebestová mala viesť bratislavskú stavebnú firmu, jej kolega zo zastupiteľstva jej dal druhý najvyšší počet bodov.

Mesto Bratislava ohlásilo výrazné zvýšenie daní Primátor Bratislavy Matúš Vallo a starostovia mestských častí. Foto: Jakub Kotian/TASR

V komisii o vedení bratislavskej stavebnej firmy rozhodoval aj ďalší člen Teamu Vallo, Pavol Škápik, ktorý so Šebestovou pôsobí v zastupiteľstve Petržalky, upozorňuje Transparency International Slovensko (TIS) na sociálnej sieti.

Škápik povedal, že necíti konflikt záujmov, pretože so Šebestovou sa poznajú len ako poslanci. Podľa TIS je správne, že člen komisie vysvetlí intenzitu vzťahov, kde by mohlo ísť o konflikt záujmov, ale je lepšie, ak tak spraví ešte v čase kreovania komisie.

Pavol Škápik však udelil druhý najvyšší počet bodov pre svoju kolegyňu z Teamu Vallo, dokonca jej nedával ani otázky „na telo“, dodáva TIS.

Podľa mimovládky sa mohol pýtať napríklad otázku: „ako sa riaditeľka vysporiadala so zisteniami hlavnej kontrolórky, ktorá minulý rok upozornila na rozhadzovanie peňazí v Metre, firme s dvojmiliónovými tržbami a vyše 40 zamestnancami, za čo bola zodpovedná aj Šebestovej kolegyňa z Teamu Vallo a Petržalky Michaela Kozáková, ktorú poslanci vybrali za predsedníčku predstavenstva v roku 2021 bez súťaže i väčšej debaty priamo, no v októbri 2022 sa funkcie vzdala“.

(mep)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok