Peter Pellegrini je sklamaný z toho, kam sa uberá úroveň diskusie v parlamente

Prezident SR Peter Pellegrini sa už štvrtý deň nachádza na pôde OSN, kde sa zúčastňuje na bilaterálnych stretnutiach a diskusiách.

8 Prezident SR Peter Pellegrini vystúpil s prejavom na Summite budúcnosti v rámci Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. Foto: TASR / AP

Prezident Peter Pellegrini odmieta, aby sa slovník poslancov voči sebe navzájom vulgarizoval. Tí, ktorých sa to týka, by podľa neho mali „zatiahnuť ručnú brzdu“ a vrátiť sa ku kultivovanej debate. Zároveň zdôraznil, že správanie poslancov v parlamente je aj vizitkou Slovenska v zahraničí.

„Politická diskusia patrí do parlamentu, aj súboj politických názorov a strán patrí do parlamentu, ale žiaľ, zdá sa mi, že v poslednej dobe to už presahuje určitú mieru slušného správania. Takéto urážky a prirovnania poslankyne k niečomu, to už je naozaj myslím za hranicou a mali by slovenskí poslanci a poslankyne, ktoré sa takto správajú, urobiť čo najskôr krok späť, zatiahnuť ručnú brzdu a vrátiť sa ku kultivovanej debate v parlamente,“ vyhlásil prezident počas návštevy v Organizácii spojených národov v New Yorku.

Rozhodnutie o prípadnom ospravedlnení poslankyni je podľa neho na Huliakovi. „Ja osobne by som nikdy takéto prirovnanie vo vzťahu k pani poslankyni, ani k žiadnej žene, ani k žiadnemu kolegovi politikovi nepoužil a kebyže v nejakej vážnej chvíli by som predsa len skĺzol k takémuto agresívnemu jazyku, tak by som sa určite zaň ospravedlnil. Pretože to nie je slovník hodný muža voči žene. Nech už môže mať politický názor na ňu akýkoľvek,“ povedal Pellegrini.

Zároveň dodal, že je z diania v parlamente sklamaný. Mrzí ho, že sa v ňom riešia „zástupné problémy“, ktoré krajinu neposúvajú dopredu.

(tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok