Hlas už bude hlasovať iba za návrhy schválené koaličnou radou, tvrdí Tomáš

Minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) v nedeľu uviedol, že jeho strana nebude v parlamente hlasovať za návrhy, ktoré neprešli koaličnou radou.

Výjazdové rokovanie 41. schôdze vlády SR v Zákamennom Erik Tomáš. Foto: Daniel Stehlík/TSAR

„Strana Hlas bude hlasovať len za vládne návrhy zákonov a zákony, ktoré prešli koaličnou radou,“ uviedol exkluzívne v nedeľnej relácii televízie TA3 V politike minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš.

„Ak sa stane, že niekto príde s poslaneckou iniciatívou, ktorá neprešla koaličnou radou alebo dohodou s príslušným ministrom, strana Hlas-SD sa postaví a nebude pokračovať v parlamentnej schôdzi, kým sa tento problém nevyrieši,“ dodal a vysvetlil, že sa to vzťahuje aj na pozmeňujúce návrhy.

Postup je podľa neho snahou motivovať k dodržiavaniu koaličnej zmluvy. V tejto súvislosti opäť vyzval lídra SNS Andreja Danka na ukončenie prepierania sporov na verejnosti a riešeniu konfrontácii vo vnútornej koaličnej diskusii za zatvorenými dverami.

Zopakoval, že súčasná situácia nie je vládnou krízou. „Tá by nastala, ak by prestali prechádzať zákony v parlamente,“ dodal.

Tomášov oponent v diskusii, poslanec NR SR a podpredseda opozičného hnutia PS Ivan Štefunko upozornil, že v parlamente už stoja niektoré koaličné legislatívne návrhy. „Namiesto toho, aby sa koalícia v parlamente zaoberala problémami ľudí, venuje sa nálepkám na notebooku,“ upozornil.

Strana Hlas pritom už skôr komunikovala svoje dve podmienky podmieňujúce hlasovanie o konsolidačnom balíku. Požaduje, aby sa do parlamentu vrátil zákon o minimálnej mzde a návrh na dofinancovanie samospráv ešte v tomto roku.

„Bez splnenia týchto dvoch podmienok konsolidačný balíček nepodporíme,“ potvrdil Tomáš vyjadrenie Hlasu v relácii.

(tasr, dak)


Občianske rady v Nemecku, bez ústavnej legitimity, slúžia na presadzovanie ľavicovo-zelených agend a obmedzovanie slobody prejavu.
Prejsť na článok
Minister Tomáš oznámil zvýšenie humanitárnej pomoci pre obyvateľov postihnutých záplavami, vrátane financií z EÚ a nových dotácií pre domácnosti.
Prejsť na článok
Mons. Bernard Bober kritizuje napomenutie poslankyne Plavákovej za dúhovú nálepku a varuje pred diskreditovaním konzervatívnych hodnôt.
Prejsť na článok
Izraelská armáda potvrdila zabitie vodcu Hizballáhu Nasralláha, čím sa zvyšuje bezpečnosť Izraela a posiela odkaz libanonskému ľudu.
Prejsť na článok
Izraelská armáda plánuje ofenzívu v Libanone, pričom sa pripravuje na pozemné operácie proti Hizballáhu, uviedli anonymní predstavitelia IDF.
Prejsť na článok
Počasie v tomto roku vinárom neprialo, napriek všetkým strastiam počasia by však malo byť víno výborné, to červené doslova excelentné. Úrodu hrozna však odhadujú o tretinu menšiu.
Prejsť na článok
Čínska centrálna banka zavádza najväčší súbor opatrení od pandémie, znižuje úrokové sadzby a uvoľňuje miliardy jüanov na podporu ekonomiky.
Prejsť na článok
Izraelská armáda oznámila, že Hasan Nasralláh už nebude terorizovať svet po leteckom útoku na jeho sídlo v Libanone.
Prejsť na článok
Článok kritizuje úpadok politiky a absenciu strachu z Boha medzi politikmi, čo vedie k neetickému správaniu a zneužívaniu moci.
Prejsť na článok
Vo voľbách zvíťazili kandidáti vládnucej koalície, najúspešnejšie hnutie STAN s 6 mandátmi, ODS oslabila o 5 kresiel.
Prejsť na článok
Minister Erik Tomáš obhajuje stranu Hlas pred útokmi Andreja Danka a zdôrazňuje potrebu dodržiavania koaličnej zmluvy a pomoc ľuďom.
Prejsť na článok
Izrael aktivoval záložné prápory a presunul brigády na sever, zatiaľ čo vzdušným úderom zabil vodcu Hizballáhu Nasralláha.
Prejsť na článok