Predsedovia koaličných strán garantujú vládnu väčšinu aj pri hlasovaní o konsolidačnom balíku

Lídri strán Smer, Hlas a SNS sa dohodli na stredajšej koaličnej rade, že budú spôsobilí prijímať vo vláde a v Národnej rade SR dôležité rozhodnutia. A to vrátane hlasovania o zákone o konsolidácii a zákone o dani z finančných transakcií.

17092024_tk_konsolidacia_7072960 2 Matúš Šutaj Eštok (vľavo), Robert Fico (uprostred), Andrej Danko (vpravo). Foto: Dano Veselský/TASR

Lídri koalície prerokovali aj otázku vyslovovania nedôvery členom vlády – ministerke zdravotníctva Zuzane Dolinkovej (Hlas), ministerke kultúry Martine Šimkovičovej (nom. SNS) a ministrovi spravodlivosti Borisovi Suskovi (Smer).

„Na odvolanie uvedených ministrov neexistujú žiadne dôvody a v tomto duchu bude koalícia postupovať aj v NR SR,“ uviedli z Úradu vlády SR.

Ministrov chce odvolávať opozícia. Rokovať o návrhoch na odvolanie sa má v závere aktuálnej schôdze parlamentu.

O konsolidačnom balíku sa má hlasovať vo štvrtok. Parlament sa diskusii o balíku v druhom čítaní venuje už od utorka rána. Predsedovia koaličných strán avizujú po prijatí balíka spoločnú tlačovú konferenciu.

(tasr)


Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok