Peter Kotlár predložil správu o pandémii. Chce zastaviť očkovanie mRNA vakcínami

Splnomocnenec vlády pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár (SNS) predložil vláde správu o pandémii, ktorú zaradia aj na riadne rokovanie.

9. schôdza parlamentu Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Vládny kabinet už mal obdržať správu k preverovaniu pandémie ochorenia COVID-19. Podstúpil jej ju splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár.

Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii. Avizoval, že správa má byť zaradená na riadne rokovanie vlády. Tej podľa vlastných slov odporučí napríklad zastavanie očkovania mRNA vakcínami do dokázania ich bezpečnosti a účinnosti a odmietnutie aktualizovaných medzinárodných zdravotných predpisov a pandemickej zmluvy.

„Prebehne rokovanie vlády aj komunikácia medzi mnou a predsedom vlády o tom, čo sa bude ďalej robiť. To, či vláda bude súhlasiť s naplnením mojich odporúčaní, je na nej,“ skonštatoval. Hovoril o viacerých podozreniach o neúčinnosti a nebezpečnosti vakcín či o umelom pôvode COVID-19. Na svoje tvrdenia, ktoré prezentuje v správe, má podľa vlastných slov dôkazy. „Ukážem ich aj verejnosti, ale počkáme si na rokovanie vlády,“ povedal.

Kotlár sa podľa vlastných slov stretol počas vyšetrovania aj s chýbajúcimi relevantnými dátami zo Slovenska. „Jednoducho nemáme žiadne relevantné dáta, ani zber, ani analýzy. Takže oprieť sa o slovenské štatistiky je márne a hlavne zbytočné,“ dodal. Má podozrenie, že viaceré dáta boli po predchádzajúcich parlamentných voľbách účelovo vymazané.

Splnomocnenec by mal správu predstaviť aj na rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo. „My máme otvorený ešte parlamentný výbor k správe splnomocnenca a ja plánujem tento výbor potom dokončiť s tým, že by na ňom pán Kotlár predstavil svoju správu a povedzme obhájil niektoré tvrdenia, ktoré v nej budú,“ uviedol šéf výboru Vladimír Baláž (Smer-SD) novinárom ešte pred konaním tlačovej konferencie.

Opozícia Kotlára skritizovala. Poslanec Oskar Dvořák (PS) poukázal na to, že jeho tvrdenia o pandémii boli vyvrátené uznávanými autoritami a vedcami. Namietal, že nepredložil žiadne dôkazy. Tvrdí, že splnomocnenec zneužil funkciu na šírenie dezinformácií. Vyzval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD), aby ho z postu odvolala.

Aj Tomáš Szalay (SaS) poukázal na to, že stredajšie vyjadrenia Kotlára boli nepravdivé. Verí, že vládny kabinet zmetie správu zo stola.

Peter Stachura (KDH) na margo Kotlárových tvrdení uviedol, že je prekvapený z toho, akým spôsobom sa dáva priestor dezinformátorom. Apeloval na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby splnomocnenca odvolal.

(tasr)


Novohrad a Nógrád, rozdelené v roku 1918, čelili hospodárskemu zaostávaniu, avšak rozvoj turizmu a geoparku ponúka nádeje na zlepšenie situácie.
Prejsť na článok
Filmy ako Deadpool a Joker prekonávajú rekordy, no bez zohľadnenia inflácie ich skutočné zisky sú nižšie, než sa zdá.
Prejsť na článok
Olaf Scholz a Thomas Haldenwang sa zúčastnili konferencie o ľudských právach LGBTQ, kde vyjadrili podporu rovnosti a bezpečnému životu bez diskriminácie.
Prejsť na článok
Dokument o veštici Luciane odhaluje smiešne a smutné osudy osamelých ľudí, ktorí sa snažia nájsť šťastie v komplikovaných vzťahoch.
Prejsť na článok
FPÖ vyhrala voľby s 29,1%, Zelení a NEOS sú v parlamente, ale budúca koalícia je neistá, migrácia bola kľúčovou témou kampane.
Prejsť na článok
Rastúce ceny vstupného do akvaparkov hrozia úbytkom návštevníkov a tržieb, čo môže viesť k finančným problémom prevádzkovateľov.
Prejsť na článok
Tomáš z Hlasu-SD varoval pred hlasovaním bez koaličnej dohody a navrhuje 100 miliónov eur na pomoc domácnostiam s vysokými cenami energií.
Prejsť na článok
Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok