Policajný prezident sa zúčastnil na rokovaní o raziách v bratislavských kluboch

Šéf polície Ľubomír Solák sa pre razie v bratislavských kluboch stretol s prezidentom Finančnej správy (FS) Jozefom Kissom, náčelníkom Mestskej polície (MsP) Bratislava Miroslavom Antalom a primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.

38. schôdza vlády Policajný prezident Ľubomír Solák. Foto Jaroslav Novák/TASR

Na stretnutí prediskutovali možnosti zefektívnenia spôsobu výkonu postupov tak, aby sa ľudí, ktorí protiprávnu činnosť nepáchajú, týkali čo najmenej. TASR o tom informovalo oddelenie komunikácie Prezídia Policajného zboru.

„Uvedomujeme si, že takéto akcie si vyžadujú zložité procesné úkony, ktoré sa môžu dotknúť aj návštevníkov podujatí či prevádzkovateľov podnikov, ktorí nepáchajú protiprávnu činnosť,“ vyhlásilo prezídium. Zdôraznilo, že registrácia tržieb podnikmi je dôležitá.

Policajti takisto informovali, že počas poslednej akcie zaistili niekoľko plastových vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky. Na osobnej slobode obmedzili päť osôb.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v stredu vyhlásil, že polícia bude v boji proti drogám v kluboch a školách veľmi tvrdo postupovať.

(tasr)


Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok